Egons blogg

Hur skapar vi jobb i inlandet?

 

 
Infrastrukturen är viktig för att företag ska etablera sig i inlandet. Det är viktigt att det finns en mångfald av yrkesgrupper i ett samhälle, om det ska utvecklas. Skolor, sjukvård, äldreomsorg och en flora av småföretag av skilda slag, är förutsättningar för att folk ska flytta till en kommun.
Nu har vi små inlandskommuner den fördelen, att det finns en rad möjligheter att söka pengar till att utveckla olika projekt i inlandet. Alla dessa möjligheter administreras av kontor vid kusten och skapar jobben där. Varför inte flytta dessa kontor till inlandet, så de finns där de ska vara verksamma? Det ger säkert en hel del jobb i inlandet. Statliga myndigheter borde också synas i inlandet, då inte minst polisen.  

Med dagens teknik kan många myndigheter vara ute glesbyggden, det skulle spara pengar bara genom att lokaler är mycket billigare i inlandet.

 

En kommentar

  1. Sylvia H.

    Hur skulle det vara om man ger (stor)företag byggnader och mark för en viss tid billigare, men därför måste de anställa minst 80% kommun- och grankommunernas befolkning och får inte rekrytera billigt arbetskraft? En idé som kom inte från mig men som jag tycker är bra och jag har fått tillstånd att tipsa om det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.