Egons blogg

Skolan och företagaren.

 

 
Sedan allmänna skolplikten infördes 1842 och det blivit fler än en familj i ett område, har man försökt få till en skola för sina barn. Skolan har alltid varit en viktig tillväxtfaktor när det gäller utveckling för en bygd.
Flyttar folk till en bygd, vill föräldrarna att barnen ska ha tillgång till en bra skola. Man gör ett val, familjen är det viktigaste man har. Bosätter sig folk på ett ställe, kommer handeln efter och det blir ett samhälle. Företagaren ser att det finns arbetskraft och service på en ort, en bra plats att etablera sig på, då växer samhället. Att ta bort skolan ger omvänd verkan. Påståendet att skolan saknar betydelse för företagaren, är helt fel. Den som gör det, kan inget om företagande.
Folk flyttar ut från kommunen och det innebär att inkomsterna minskar för kommunen och vi måste ytterligare dra ned på servicen för medborgarna.
Vågar man inte satsa i tid på utveckling, försvinner samhället. Företagare flyttar sina verksamheter till orter, som har bra skolor och service, för där finns det arbetskraft.
Vill vi ha det så?

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.