Egons blogg

Politiker, vilka är det?

 

 
Då man ser vilka prioriteringar heltidspolitiker gör, måste man fundera över vilka människor, som tar det uppdraget. Är det folk, som arbetar för den sak, de är valda för? Då man ser landstingets hantering av folkomröstningen, blir man skrämd. Argumenten, som S framför, är respektlösa. När jag växte upp i ett socialdemokratiskt hem, var de folkvalda politikerna, folk man såg upp till. Alla hade ett långt arbetslivs erfarenheter med sig. Man respekterade varandra och man insåg att man inte besatt all kunskap själv. De var kloka människor, som såg en glädje och ett ansvar i, att få vara med att utveckla Sverige.
Min tolkning av dagens heltidspolitiker, som till stora delar består av folk, som inte har någon längre arbetslivserfarenhet, har som mål, en bra politisk ställning. Den närmaste omgivningen, verkar vara det man prioriterar, för att behålla röster. Dyrt och storslaget ska det också vara. Det lilla, som kan göra skillnad för många i inlandet, glömmer man bort. Det ger inga rubriker, få röster och urholkar budgeten. Är det så vi vill ha det? Håller vi på att återvända till, ett samhällssystem, som rådde på stenåldern? Då hade vi en stamhövding, som var enväldig, eller blir det österländskt system? Har politiken blivit ett för enkelt sätt, att tjäna pengar på? Har vi för låga krav på våra politiker? Är det för dålig konkurrens i politiken? Hur blir inlandets röster värda något, för inlandet? När vågar vi säga stopp?

3 kommentarer

  1. Anitha Westerlund

    Så länge som partipolitik innebär lågt i tak och ingen tolerans för egna åsikter skiter jag i partipolitiken!
    Även om man är sosse eller borgare måste man kunna se helheten sina medborgares bästa.

  2. Egon Persson

    För att få ändring på det, måste man vara med och påverka.Det blir fel, om man sitter hemma och tycker att det är fel i de politiska partierna och inte gör något åt saken.

  3. Johan

    Jag håller helt med dig Egon. Konkurrensen är idag för dålig inom politiken och det beror framför allt på att det saknas personer med längre arbetslivserfarenhet och affärskunskap. Just bristen på företagsekonomiskt kunnande tror jag är grunden till att många små kommuner, liksom Åsele går dåligt. Kraven på dem som skall bli politiker borde ligga i linje med det övriga samhällets ökande krav dvs. krav på akademisk/högskola utbildning, Minst fem års arbetslivserfarenhet och goda tekniska kunskaper.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.