Egons blogg

Grattis Dorotea och Sverige

 

!
Genom er fantastiska kampvilja, har ni bidragit till demokratins återintåg och fortlevnad. Ni är otroliga i er kamp. Det är riktig och äkta nybyggaranda ni visar upp. Efter gårdagens Landstingsmöte, fick vi höra på vilken låg nivå debatten ligger, när man diskuterar en så viktig fråga, som akutsjukvård i inlandet. Debatten som fördes, kan inte ingå i ”Projekt balans”, för i den saknades all balans. Men man tycks ha frigjort pengar, för att fortsätta att vara på tvären.
Man måste ställa sig frågan, om vi inlandsbor, är resurs för tillväxt eller en belastning? Efter dagens möte fick vi bekräftat, vilka politiker vi bör undvika, att ge nytt förtroende vid nästa val.
För mig som lekman i vården, tycker jag denna fråga är enkel att lösa. Återställ akutvården, som den var före ”Projekt Balans” och effektivisera den i stället. Ett enkelt sätt är att förklara problemen, för de som arbetar med uppdragen, de vet hur det kan bli billigare och bättre. Man måste lära sig, att lita på arbetarna, de är arbetarna som producerar. Att ha hög lön och sitta vid ett skrivbord innebär inte, att man förstår hur det fungerar ute på fältet. Tre bra ord att förstå och arbeta efter för cheferna är, ledning, styrning och dialog med arbetarna. 

En kommentar

  1. Sylvia H.

    Landstinget visar tydligen ingen respekt för oss inlandsbor, det visas till exempel också genom planeringen för en fest som avsättas 800.000 sek för…150 år Västerbottens landsting. Tack så mycket. Vi ingår väl också i Västerbotten och så har man fått veta att man får sämre akutsjukvård på grund av besparningar, vilken feststämmning!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.