Egons blogg

Information!

 

På måndagen den 25/2 inbjuder Åsele kommun till information omkring avtalet med landstinget. Det blir ett intressant möte. Det kanske dyker upp frågor, som ingen har tänkt på. Hur bemöter vi dessa? Akutbilen är en viktig del i avtalet. Hur är det med den? Får man vårda patient under transport? Får den köra utanför Åsele kommun? Larmas ambulans från Dorotea när akutbilen larmas? Kan det vara ett nytt sätt, att tänka akutsjukvård? Får den rycka ut på alla larm, prio 1och 2?
Hur blir det med övrig sjukvård.
Fundera vad vi ska göra i stället, om vi inte skriver under avtalet. Är det bara att säga nej till allt? Om det blir beslut om en ambulans till Åsele, när får vi den? Hur sköter vi akutsjukvården till dess?  Frågorna är många och var får vi svaren. Det är bara att komma till Kulturhuset kl. 18.00 den 25/2, då får vi svaren.

3 kommentarer

  1. Karlevert

    Ambulans från Dorotea??? Vad menar du Egon? Det är väl inte bara Dorotea som har ambulans. Frågan borde väl istället vara, Skall ambulans larmas samtidigt som Akutbilen? INTE, ”larmas ambulans från dorotea”.

  2. Max Brantholm

    Bäste Egon.

    Du ställer frågan ”är det bara att säga nej till allt?”.

    Även om jag förstår att din fråga är retorisk tycker jag att det ändå finns ett svar. Jag tänker: Nej man ska inte säga nej till allt utan endast till det som är dåligt.

    Vi kanske också ska reflektera över varför det är vi som ska svara ja eller nej. När det gäller våra småkommuner och landstinget. Varför är det inte de som ska svara ja eller nej? Det är vi som drabbas och det är de som orsakar.

    Åsele är inte ensam om det här. I alla kommuner som blivit drabbade handlar det om att landstinget försöker påverka kommunernas självbestämmanderätt. Hur kan det komma sig att den organisation vi själva äger kan ställa krav på ägaren? Och till förmån för vem?

    Vi anar alla vad det handlar om. Ett växande behov i Umeå kommuns tillväxtshysteri. De politiker som ställer krav på oss sitter i knät på Umeå kommuns politiska ledning, som vill bygga rondeller, insupa finkultur på Norrlandsoperan och försöka profilera Umeå som en världsstad. Väldigt få, som bor i Umeå gillar expansionen staden nu är inne i eftersom det också innebär växande sociala problem.

    ”Är det bara att säga nej till allt” var din fråga. Ett annat svar kan också vara att någon måste göra det ibland. Säga nej alltså.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.