Egons blogg

Det finns otydligheter.

 

 
Oppositionens ställningstagande i frågan kring avtalet med landstinget var tydlig, men svårtolkat för en del. Vi har inget emot ett avtal med landstinget, men man ska veta vad avtalet innebär, innan man skriver på ett sådant. Det finns inget dokument, som visar att detta avtal tillsammans med avsiktsförklaringen har analyserats av någon opartisk jurist.  Detta uppdrag gavs till kommunchefen vid senaste ks.
När man läser avsiktsförklaringen, är det väldigt tydligt beskrivit, hur akutbilen med personal skall verka och arbeta. När man läser avtalet är beskrivningen av densamma mycket svepande och otydlig. Avsiktsförklaringen är det dokument, som ska avspeglas i avtalet och är ingen bilaga till avtalet. Det finns många möjligheter att tolka avtalet, utan att det är fel. Det finns otydligheter även i tjänsteutbytet med landstinget.
Vidare har det under resans gång, blivit klart med att det blir en folkomröstning. Att nonchalera folkviljan, tycker vi är omdömeslöst och nonchalant. Utifrån detta lade vi ett förslag i Allmänna Utskottet som lyder: Invänta juristernas yttrade kring avtalet och folkomröstningen, innan beslut fattas i frågan. Det innebär inte att vi är emot ett avtal med landstinget, det är att engagera sig och ta frågan på allvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.