Egons blogg

Ska ”Tystnaden” återgå till tystnad?

 

 
Vi tappade ambulansen för drygt ett år sedan och akutbilen gjorde sitt inträde. Det blev ockupationer, demonstrationer, möten och skriverier. Alla var engagerade i frågan och många människor deltog i olika aktiviteter. Det var Landstingets insats för att utveckla Åsele. Det var Socialdemokraterna i Landstinget, som röstade igenom detta förslag.  Men vad hände, efter att avtalet med landstinget var påskrivet? Tystnad!
Samtidigt kom förändringen av skolan i Fredrika upp på agendan. Duvan, det särskilda boendet för äldre i Fredrika, skulle också genomgå en förändring. Det skulle bli bättre för alla, men det tyckte inte befolkningen i Fredrika. En ny kraftfull folkstorm startade. Oppositionen i Åsele hade ett bättre förslag, på hur skolan och Duvan i Fredrika, skulle kunna leva vidare. Det lyssnade inte majoriteten till. Socialdemokraterna röstade igenom detta beslut, med minsta möjliga marginal, en röst.
Företagarna i Fredrika inbjöd den socialdemokratiska ledningen till ett möte i Fredrika. Ingen kunde komma, men vi andra åkte dit. Företagarna hade varnat för den utflyttning, som kunde ske, om skolan förändrades i Fredrika. Nu är det ett fullbordat faktum. Företag kommer att flytta från Fredrika, till andra kommuner. Tystnaden är total från majoriteten, det är ingen som flyttar från Fredrika?
Kan detta jämnföras, med Tage Danielssons monolog om Harrisburg? Det som hände, kunde inte hända, så det har aldrig hänt. Det osannolika för en del, blir verklighet för alla, genom dåliga beslut. Vem tar ansvaret?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.