Egons blogg

Kommunstyrelsen.

 

 
Gårdagens KS blev ett bra möte. Vi var eniga om de flesta frågorna, även om det fanns en del olika tolkningar kring en del frågor. Kring skolgången för ensamkommande flyktingbarn, blev det lite diskussion. Att vi ska ha det i Åsele var vi överens om, men vi hade lite olika tankar om tillvägagångssättet.
Sedan följde en rad ärenden, där vi var helt överens om tagen. När omställningen av Duvan kom upp, blev det diskussion. Vår fråga var, om det varit samråd och information med hyresgästerna och deras anhöriga, som bor på Duvan. Det räcker inte med att åka dit och berätta för alla gäster vad som kommer att hända. Det ska vara bokade möten, enskilt med varje hyresgäst och dennes anhöriga. Mötet skall protokollföras. Vi fick till svar, att detta inte skett. Vårt förslag blev därför att ärendet återremitteras till ou och att man börjar i rätt ända, om en förändring skall genomföras.
Det som förhöjde dagen, var ett ärende som heter ”Resurs i centrum”. Det är en arbetsmarknadsåtgärd, för att få fler medborgare att nå egen försörjning. En utvecklad framtidsverkstad, av den typ vi hade tidigare. ÅKL har det förslaget med i sitt vallöfte 2010 och i vårt budgetförslag 2013. Sociala har räknat med samma besparing, som vi lade i vårt budgetförslag.
Att sedan S+V lyfter detta, som sitt förslag, är glädjande. Vi får hoppas att S+V fortsätter med sitt goda initiativ och plockar mer från vår lista av goda idéer. Det är vi glada för.

En kommentar

  1. Palle Danielsson

    Tack Egon för att du engagerar dig för Fredrikadelen och hela Åsele kommuns överlevnad. Det är så tragiskt att stå vid sidan om och se hur en kommun monteras ner. Framförallt vill jag och alla anhöriga till boende vid Duvan tacka dig för ditt engagemang. Bra att äntligen poletten trillat ner att man faktiskt måste informera och samverka med de boende vid Duvan och deras anhöriga. Vi anhöriga har förgäves försökt göra vår röst hörd. Socialstyrelsen har klara och tydliga direktiv hur en omställning ska skötas men detta verkar man helt ha struntat i. Kommunalrådet skriver i en av sina bloggar
    ” Att lita på de tjänstemän som finns i organisationen att de jobbar fram riktiga, faktabaserade och Sanna underlag för beslut är naturligt för mej annars måste vi politiker ge tydligare uppdrag men utan att begränsa omfattningen av utredningsarbetet. När frågor kommer till beslutande organ, vi har flera olika beroende på den delegationsordning som finns ska det finnas ett bra underlag som ska förstås av alla”. Oerhört märkigt att ni som beslutsfattare inte får ta del av gällande förordningar och lagstiftning innan ni ska gå till beslut. Socialstyrelsens meddelandeblad lär väl knappast vara okänt för dem som ger er underlagen. Så tack än en gång att ni väckte frågan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.