Egons blogg

Här finns möjligheter!

 

 
Åsele har genom åren, fostrat många framgångsrika medborgare. En del har stannat kvar, men många har spridits över hela värden. I början på 50-talet bodde det drygt åttatusen personer i gamla Åsele kommun. Bara i min åldersklass, var det etthundrasextiofem barn. Det var tre parallellklasser i tätorten och skolor i många byar. Vad blev det av alla? Vill ingen återvända till Åsele?
Ett enkelt överslag, ger att vi har levererat cirka hundra personer per år från år 1950- 2000. Minst femtusen ungdomar, har vi levererat till övriga värden. Tänk om Åsele, kunde få någon form av avkastning, på alla ungdomar vi levererat ut i värden.
Det kan vara i form att någon pensionerad företagare, med lite idéer och ett bra kontaktnät, som kommer till Åsele och hjälper igång något. Yrkesverksamma, som vill byta miljö, där det finns utrymme för att leva. Någon kanske vill ha en stuga, i en fantastisk miljö, till rätt pris. Här är det billigare att vara pensionär, än vid medelhavet. Vackra miljöer och massor med aktiviteter.

Här i Åsele, är det en otrolig miljö för barnfamiljer. Här bor de flesta i egen villa till ett lågt pris och det är nära till allt. Det är nära till naturen och friluftsliv.
Man behöver inte flytta till Åsele, man kan komma som gäst och dela med sig av kunskaper och erfarenheter. Ta kontakt med vårt näringslivskontor, där vi nu har nya krafter, så får du hjälp med de funderingar du har. Det går också bra, att ta kontakt med mig.
Jag har sett en stor del av värden och återvände till Åsele för 45 år sedan och ångrar inte en dag, att jag gjorde det. Här finns plats för alla och trots tuffa tider, är det samma möjligheter här, som på någon annan plats på jorden. Vill du, så lyckas du. Välkommen till Åsele.
Vi får se, om jag får kontakt med omvärden, nu när jag åker till Blåkulla.
Glad Påsk till Er alla!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.