Egons blogg

Kunskapsluckor?

 

Kunskapsluckor har alla, inte bara socialdemokrater, men det är en fördel om man inser det själv och skaffar sig kunskapen som saknas. Jag betraktar mig själv som en enkel arbetare, född och uppvuxen på ett prästtorp under knapphetens kalla stjärna. Jag anser att det var en fördel, för jag fick lära mig att kunskap var viktig och att ingen kunde allt.
Nu är det din tur Marcus, att fylla i min och många andras kunskapsluckor, om hur ert beslut kring skolan i Fredrika påverkar näringslivet i Fredrika. Observera att det inte är frågan om hur skolan fungerar, utan hur det kan vara positivt för näringslivet, ert beslut. Både politiker och befolkningen saknar den informationen. Det kan ju inte vara så enkelt, att många av er har åkt skolbil när ni gick i skolan?
Jag tror inte att ni socialdemokrater vill stoppa utvecklingen och att ni inte tror på en framtid. Något annat är befängt. Du skriver att du tydligen saknar kunskap om samhällsutveckling och intresse för medborgarnas synpunkter. Det tror jag inte heller, men är samhällsutvecklingen och medborgarnas synpunkter de rätta? Beskriv för oss andra, om era idéer om samhällsutveckling och de medborgarsynpunkter ni tar hänsyn till i detta fall. Det är enda sättet att påverka oss, genom att förklara och det har ni inte gjort ännu. Jag påstår inte att vi har monopol på att ha rätt.
Det finns genom historien (om man nu får titta bakåt) många sekter, religioner och statsskick, som handlat i så stark övertygelse, att det drabbat hela befolkningar negativt och ibland till undergång. Detta kunde hända, på grund av indoktrinering, stark övertygelse i sin tro, avsaknad av demokrati, bristande kunskaper eller förtryck. Alla hade goda avsikter för folket och handlade i den tron.
Mina frågor ställs med en positiv tanke, i förhoppning om att vi andra ska förstå, varför ert beslut är ett lyft för hela Åsele. Ni har aldrig försökt att övertyga oss eller berättat vad effekterna kan bli för Åseles del. Det har vi rätt till i en demokrati.

2 kommentarer

  1. Staffan Selin

    Jag stälde en enkel fråga på facebook vad kostade ambulansen? Vad kostar akutbilen?
    Jag fick ett svar att jag skulle gå och fråga på ekonomiavd. jag var där idag, fick till svar att jag ska fråga landstinget eller Peter lindström och Egon som satt med på möten. Min fråga till dig, kan jag få veta mellanskilnaden.
    Staffan Selin

  2. Egon Persson

    Svar till Staffan Selin (2013-04-22 13:17)
    Hej!
    Kostnaden för akutbilen är inget som kommunen administrerar. Det är bara Landstinget som vet kostnaderna. Vi har ställt frågan, men aldrig fått något svar. Kommunen lägger inga pengar i akutbilen och vi tar fullt betalt för alla tjänster vi gör åt Landstinget. Jag har svårt att tro att besparingarna blivit vad Landstinget förväntade sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.