Egons blogg

Anonym?

 

Dagens möjligheter att delta i olika forum utan, att sätta ut sitt namn, har både för- och nack-delar. Det man kan tycka, är att folk som väljer att vara anonyma skall vara sakliga. Att håna och förlöjliga olika saker leder inget framåt och det är den fega gruppen som dessa skribenter tillhör.
Många av de som valt att vara anonyma, kan ha en annan orsak att för att vara det. Det kan vara arbetet eller av andra orsaker, som gör det olämpligt att de sätter ut sitt namn. Skriver man bara sakligt och håller sig till fakta, tycker jag det är ok, men att förvränga fakta och smutskasta folk anonymt är inget som hör hemma i en debatt i olika media.
Många av dessa människor, som är ute och skriver anonymt på olika media, är personer vi känner. Vad man inte tänker på, är att man kan känna igen dem på deras skrivsätt, genom att ha hört dessa personer prata i olika sammanhang och de använder speciella uttryck. De förekommer ofta under olika synonymer och i bland svarar man sig själv. Jag tror inte det är någon stor grupp, som håller på med dessa provocerande inlägg. En del av dem tror jag vi möter i politiken.
För att kasta ut ett köttben, kan jag berätta att 2011 var det en person, som fick milersättning från Åsele Kommun. Det belopp han fick, motsvarar att han kört 100 km/timme, 8 timmar per dag i tre månader. Han var inte anställd på kommunen och hans uppdrag var tillfälligt, mindre än tre månader. Han erhöll ingen lön. Reseräkningen var inte enligt reglerna, men godkändes. Den saknade korrekt specifikation. Att sådant lämnas utan åtgärd, trots påpekanden, är obegripligt. Små kommuner lider av den korruption som råder inom förvaltningarna och det hindrar utvecklingen.
Ska vi låta våran kommun fortsätta på den inslagna vägen?

En kommentar

  1. Kerstin Hamberg-Bergholm

    Jag vill gärna ha en dialog men det är svårt men att föra en dialog med någon som väljer att vara anonym. Jag väljer oftast att inte anmäla insändarna utan att svara på dem. Men när de anonyma väljer lösryckta ord ur branschtidningsintervjuer och inte inser att vi i en branschtidning inte tar upp lokalpolitik (det har inte läsarna något intresse av) då är mitt mått mer än rågat. Vi vårdar vårt företags varumärke och vill inte att någon ska tro att vi är lögnare, svikare eller något av allt annat som vi har blivit kallade i media.

    Vad jag vill är att VK sätter högre krav på anonyma insändare som sprider rena lögner och att VK vid granskning plockar bort dessa inlägg som kränker privatpersoner och företag.

    Vad man även kan hoppas på är att de som gör alla dessa påhopp till slut inser att det är kommunen som lider den största skadan av dessa insändare. Vem vill flytta till en kommun som har ett sådant samhällsklimat?

    Det ärligaste vore väl att skriva under med sina namn eller varför inte ta kontakt med oss om de vill veta något. Just nu känns det som om den styrande knappa majoriteten letar argument för att det inte är deras fel att denna utflyttning sker, men vi flyttar inte pga rekryteringsproblem eller för små lokaler, vi flyttar pga besluten att ”förändra” skolan och Duvan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.