Egons blogg

Tillbakablick?

 

Att se bakåt i historien och hålla otrevliga händelser vid liv, är ett sätt att förhindra upprepningar av dåliga beslut eller aktiviteter. Man ska ha händelseförloppen i gott minne så att inte sanningen förvanskligas, säger forskarna. Händelserna från andra värdskriget och judeutrotningen försöker man att hålla vid liv och dokumentera händelserna och ändå finns de folk som förnekar att detta har hänt, vad hela värden känner till. Hur är dessa människor funtade?

Nu till något som inte ligger så långt bak i tiden. Hösten 2012 ville oppositionen i Åsele att skolan i Fredrika skulle drivas vidare med högstadiet fram till 2015, för att se om utvecklingen i denna kommundel fortsatte. Även äldreboendet Duvan skulle drivas vidare i oförändrat skick. Vårt förslag fick inte gehör hos majoriteten, som drev igenom en förändring av skolan i Fredrika. Vi varnade för följden av skolförändringen, men S och V visste bättre. Deras beslut var en utveckling av Åsele kommun enligt deras bedömning.

Redan nu finns ett delresultat av deras ”offensiva” satsning. Tre företag har valt att lämna Fredrika och flyttat till en annan kommun. Det största med 10 anställda. Av 26 barn i skolan återstår bara tre. Barnfamiljer har flyttat till andra kommuner. Den första september hade Åsele kommun minskat med 64 personer. Var är utvecklingen?

Detta jag skrivit kan verka negativt, men det är inte min tanke. Jag vill bara påminna om dåliga beslut och hur det påverkar samhällsutvecklingen.
Jag tycker att Åsele är fantastiskt och det har det alltid varit.

 

2 kommentarer

  1. Katarina Henriksson

    Det påstås att det enda vi lär av historien, är att vi inget lärt oss av historien. Jag hoppas verkligen att det ej stämmer.

  2. miche

    härligt och se att du inte slutat blogga
    och visst är Åsele fantastiskt trots dåliga beslut som tagits i kommunen 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.