Egons blogg

Kyrkovalet.

 

Nu har vi haft två val i rask följd, båda valen med lågt valdeltagande. En liten ökning i kyrkovalet är positivt. Vad beror det på, har folk blivit mer kyrkliga? Är det ”nysvenskarna” som har större anknytning till kyrkan? Många funderingar dyker upp. I min uppväxt hade kyrkan en central roll i samhället och de flesta var med i kyrkan.

Sverigedemokraterna blir nu en aktör i vårt stift. Jag hörde på radion när en ledande socialdemokrat uttalade sig om valutgången. Han tyckte att SD:s tankar kring rasism inte passade in i kyrkans värd. SD får en ledamot av 51 och S reagerar över detta.

Utifrån detta förvånar det mig, att inte S lokalt och på distriktsnivå reagerar när en ledande socialdemokrat sprider SD:s utbildningsprogram på sin blogg vid ett flertal tillfällen. Detta kan jämnföras med att ledande socialdemokrater som uttryckt sig rasistiskt i idrottsliga sammanhang har fått gå från sina uppdrag.

Vad är gränsen för att vara rasist och vem gör bedömningen? Är det olika regler för var du står på den politiska stegen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.