Egons blogg

Mot nya tider!

 

Om man inte tillhör oppositionen, måste man tillhöra de styrande, om man deltar i det politiska rummet. Oppositionen behöver inte vara enig i allt. Deltar man inte i det politiska rummet är man åskådare och kan bara påverka genom sin röst vart fjärde år. Tycker man att det är för lite ”vanligt folk” i politiken och vill att det är sådana som ska vara med i politiken, måste dessa människor finnas på valsedlar. Alternativet till det är en statskupp och demokratin sätts ur spel.

Alla synpunkter om blockpolitik och politiskt ”käbbel”, som tillhör vardagen, återspeglar en viss okunnighet om hur politik fungerar. Enda sättet, att ändra på det som man tycker är fel, är att engagera sig i politiken, om man på demokratiska vägar vill förändra politiken. När man står utanför planen och skriker, gör man inga mål. Man måste vara med på plan och spela aktivt, det är då man kan förändra saker.

Under ett år, är den så kallade blockpolitiken överens i fler frågor, än man är oeniga. Jag ser ”blockpolitiken” som en föråldrad kultur, som måste förändras. Åselepartiet är en sammanslutning av ”vanligt folk” från alla politiska läger, som insett att det enda vi ska arbeta för är Åseles bästa. Det blev det ”tredje blocket” och det näst största. Vem som kommer med förslagen är oväsentligt, bara de är bra för Åsele. Nu efter ett antal år av politiskt arbete har Åselepartiet blivit till en större sammanslutning, som enats under beteckningen ÅKL Åsele kommunlista.

Till ÅKL är både vanligt och ovanligt folk välkomna att delta, det enda krav vi har, är att du vill vara med att skapa ett bättre Åsele. Du kan kontakta mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.