Egons blogg

Vad tycker folket?

 

Att man har synpunkter om Åsele kommun och förslag till förbättringar, innebär inte att kommunen är dålig på något vis. Avsikten med förslagen, är att Åsele ska bli bättre. Åsele kommun har bra personal anställd och det är bra service till medborgarna, men man måste alltid ha som mål att bli bättre. Oppositionens förslag till förändringar i budgeten, anser vi vara klara förbättringar för medborgarna och pengarna används till rätt saker.

Vi föreslår att kommunalrådstjänsten minskas till halvtid, det ger 500 000 kr till annat. Det är många kommuner, som har 50% tjänst som kommunalråd och det med framgång. Det ger större utrymme för kommunchefen att vara chef, i dag blockerar k-råd och k-chef varandra.

Dessa 500 000kr föreslår vi går till ungdoms och föreningsverksamhet. 200 000kr till fritidgårdverksamheten i Åsele, som tack vare ÅIK:s insats, blivit en av länets bästa ungdomsverksamheter. Fritidsgården i Fredrika får 40 000kr ytterligare till sin verksamhet. Det finns ingen kommun i Västerbotten, som har billigare fritidsgårdsverksamhet än Åsele. 160 000kr vill vi ge till föreningsverksamheten i Åsele. Föreningslivet är en viktig aktör för att utveckla Åsele. De sista 100 000 kronorna, vill vi öka studieförbundens möjligheter delta i samhällsutvecklingen, genom sin folkbildning och som kulturbärare.

När dessa förslag kom upp i fullmäktige, satt majoriteten tyst. Jag tror att kommunmedborgarna förväntade sig att majotiteten deltog i debatten och argumenterar för det förslag de påstår vara deras. Läs kommentarerna till gårdagens blogg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.