Egons blogg

Barnfamiljer.

Barnfamiljer.

Vad är viktigt för att ett samhälle ska utvecklas? Jag tycker att barnfamiljer är den största tillgågen i en kommun och därför bör vi satsa lite extra på dessa. Detta kan vara en del av detta. Barnens utbildning är viktig, både för föräldrar och kommun. I år (kulturhuvudstadsåret) har kultur blivit en tillväxtfaktor man talar om i både media och bland politiker. Hur hanterar vi det i Åsele? Satsar vi på kultur för unga? Med duktiga ledare och en positiv inställning från samhället, behöver det inte bli en oövervinnerlig kostnad.

Hur skulle det vara med en ”kulturskola”, där alla konstarter erbjuds eleverna att välja på? Det finns forskning på, att barns studieresultat förbättras, om de får möjlighet till stimulans av sin konstnärliga talang. För att detta inte ska missförstås, så är min tolkning av kultur: film, dans, teater, målning, sång, musik, dikter, böcker, historia, idrott m.m.

Oppositionen kommer att verka för att detta utvecklas i vår kommun. Genom mera pengar till föreningslivet, kan vi skapa möjlighet för att kulturen blir en större tillväxtfaktor i vår kommun. I Åsele är vi duktig på kultur och det är ett bra utbud till våra ungdomar, men vi måste alltid ha målet att bli bättre. En väl utvecklad kulturskola, kan ge inflyttning till Åsele och ännu bättre studieresultat av våra ungdomar, kanske till en lägre kostnad.

”Att studera är som att ro uppför strömmen, den som inte tar krafttag glider tillbaka” ordspråk från Kina.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.