Egons blogg

Politiker, hur?

 

Under mina tre år i politiken i Åsele, har jag träffat många olika typer av politiker. En del har deltagit i diskussionen och bidragit till att ge debatten innehåll och en del har suttit tyst. Vi är valda av folket och är skyldiga att redovisa vad vi bidragit med, om vi ska få förnyat förtroende vid nästa val. En tanke slår mig, hur ska vi redovisa för våra väljare? Om jag suttit i kommunfullmäktige i fyra år och aldrig sagt något vid dessa möten, kommunens högsta beslutande organ, vad redovisar man då?

De politiker, som gör en mest fundersam, är de som tar på sig uppdrag på uppdrag och aldrig utför dessa trots påstötningar. Gör man det för att få vara i medelpunkten? Eller kan det vara så, att man läst för mycket Alfons Åberg? ”Jag ska bara”, ”jag ska bara” och så blir det inte något. Alfons Åberg är en barnbok, där det uttrycket ofta används, när något ska göras. När sanningen hinner upp vederbörande, försvinner man bara och dyker upp på ett annat ställe, där man får vara i medelpunkten. Att man har något ansvar mot väljarna, har man inte visat.

Jag har haft som mål, att skapa breda samförståndslösningar, för att utveckla Åsele. Eftersom det är många olika ideologier inblandade, blir det svårt. En klok majoritet i en kommun, bör arbeta för att ena alla viljor kring besluten. Det är fullt möjligt, om man sätter kommunpolitiken först. En opposition, som är emot allt, har heller ingen framgång.  Man måste samarbeta, alla politiker vill ha ett utvecklande Åsele. Är man med i politiken, för sin egen skull, då är man på fel plats. Samarbete och starka nätverk är viktigt, för att komma framåt. Att stå utanför, tillför intet.

”Jag fick alltid mer uppmärksamhet än någon annan. Om jag inte fått det, hade jag sett till att jag fick det”, av Salma Hayek.

2 kommentarer

  1. UIno Å.

    Hej Egon. Jag tror och därmed påstår att det du skriver är sannt, men det innebär inta att ta ställning i politisk forum. Men vad är det som igentligen händer i Åsele, hoppas och tror att det du skriver har satts sig i huvudet på (alla politiker) Varför går inte det att lösa med dialog istället för att smutskasta alla via media, Ja Egon du sitter ju högt opp i kommun så jag hoppas du kan jämka alla samman så att vi får en fin och stabil kommun att leva i. Häsningar UNO.

  2. Bert-Rune Wibrell

    Alla kommuner har haft sina kriser,Åsele hade sin första i början av mitten av 70-talet,Yrkesskolan lades ner,Nilssons fick lägga ner,flera andra industrier gick upp i rök.(Men så småningom dök ett annat litet företag upp.) Minns inte vad det hette,men blev ett av Åseles största företag,och skulle bli ett av inlandets största räddning.Gick till och med en lödningskurs på cvå för att få anställning i detta genuina företag.Vad blev slutsatsen,blev vinsten för liten,eller tappade han intresset.Det bidde ingenting företaget las ner.Det kan man väl säga är väldigt synd,jag tror att det fortfarande finns en marknad för hans urspungside.Du skrev en gång att politik är som ett byaråd,jag håller fullständigt med,Om alla får tycka vad dom vill.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.