Egons blogg

Ambulans och akutsjukvård i inlandet.

 

När folkomröstningen genomfördes om akutsjukvåden i länet, var det 2375 personer i Åsele kommun som var röstberättigade. Röstresultatet blev följande: Det var 1701 personer som röstade och det motsvarar 71,6% av de röstberättigade, ett bra valdeltagande. 1619 stycken röstade ja= 95,2%. 57 stycken röstade nej, 7 stycken röstade blankt och 18 röster var ogiltiga. Av alla röstberättigade i Åsele kommun, röstade 88,5% ja oh 7,4% nej.

Vad gjorde de styrande av valresultatet? Folkets vilja var tydlig, att det skulle vara lika vård i alla kommuner, vilket innebär akutplatser till Dorotea och ambulans till Åsele. När frågan ställdes i Åsele till majoriteten, blev svaret att man måste se ”helheten och vi har ett avtal med landstinget”. Vem har största nyttan av avtalet? Kommunen eller landstinget? Vilken helhet är det man ska se? Att akutsjukvård och ambulans, är en tillväxtfaktor, tycks inte ledningen ha förstått. Inga företag etablerar sig på en ort, där detta saknas. Här måste man också se helheten om man vill ha tillväxt, men tydligen saknas den förmågan hos de styrande.

Den indragning som skett i Åsele och Dorotea ger fel signaler till företagen. ”Är det kommuner som är på väg att försvinna”? ”Här kan vi inte etablera oss, hit flyttar ingen arbetskraft”. Att se helheten, innebär att man stimulerar olika tillväxtfaktorer och skapar en framtidstro hos medborgarna. Det ger bättre siffror i budgeten än indragningar och nedläggningar.

Åselepartiet ser helheten och kommer att driva dessa frågor. Åseleborna har visat förtroende för ett parti, som vill driva sakfrågor utan låsning i partipolitiska ideologier.  Måndagen den 24 februari, har Åselepartiet ordnat för ett offentligt stormöte, med samtliga allianspartierna i Landstinget. Det kommer en annons kring detta.

Känner du att du vill vara med att påverka utvecklingen, hör av dig till mig.

”Det finns inget som är så meningslöst, som ett kompetent utförande av det som inte borde utföras alls”, av Peter Drucker

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.