Egons blogg

Folkvald?

 

Av alla röstberättigade i Åsele kommun, röstade 88,5% ja och 7,4 % nej i folkomröstningen kring länets akutsjukvård. När jag tolkar valresultatet, ser jag det som en självklarhet, att jag som politiker och vald av folket, genast sätter igång med att verkställa väljarnas önskan. Med ett sådant starkt stöd i ryggen, måste det vara enkelt att driva denna fråga. Men hur blev det? Ett avtal med Landstinget, väger tyngre än medborgarnas önskan.

När jag ser deras agerande, tolkar jag det som att politikermajoriteten struntar i sina väljare och röstar som man själv tycker (vet bäst?). Man ansvarar bara för sin egen röst och inte för väljarnas röster. Av dessa 88,5% som röstade ja, måste det vara många som röstade med S och V i senaste val.

Åselepartiet arbetar för att det skall vara lika vård för alla, oavsett vart man bor i landet. Sjukstuga och ambulans, måste finnas i alla kommuner för att de ska utvecklas.

Kom till Kulturhuset den 24 februari kl. 18.00. Där träffar du oppositionen i Landstinget och får framföra dina åsikter.

”Reta dig inte på en motgång, utan sök dess orsak”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.