Egons blogg

Att vara positiv?

 

I dagens lokaltidning fick vi läsa, det vi vill läsa om Åsele. Bara positiva saker som händer och det som vi fick läsa i dag, är ingen unik händelse här i Åsele.  Om man överför den investering, som ÅMV gjort på 8 miljoner till Umeå, skulle det motsvara en investering på 240 miljoner och en arbetsplats med 1200 anställda. Undrar om inte det skulle ha blivit lyft fram av tidningarna?

Alla som bor i Åsele, vet att det negativa som kommer i pressen, inte är sanningen. Här är det nära till allt, billigt att bo och leva här för en barnfamilj. För en pensionär är det drömplatsen att bo på. Ett tryggt samhälle med bra omsorg och gott om aktiviteter. De flesta fritidsaktiviter finns på gångavstånd och det är billigt att nyttja.  Att driva företag är också lätt. Här finns kunnig och trogna medarbetare, låg personalomsättning ger en säkerhet i produktionen. Men när skriver tidningarna om det? Hur ska vi få ut det till pressen hur bra det är i Åsele?

Om alla Åselebor slutade med att använda uttrycket” det skrivs så mycket negativt om Åsele” och i stället pratade om allt som är positivt i stället, blir det en väsentlig förändring. Att skylla på oss politiker, att få Åsele att framstå som jordens sämsta plats är fel. Jag har aldrig hört någon politiker prata negativt om Åsele, i syfte om att få det att framstå som dåligt. Det gäller politiker från alla partier.

Att vi politiker har åsikter om varandras ståndpunkter i olika frågor, ska inte tolkas som något negativt för Åsele. I en demokrati har alla rätt att framföra sin åsikt om samhällsutvecklingen och alla som gör det, gör det i tron att vi ska få ett ännu bättre Åsele. Sitter man tyst och låter majoriteten, (oavsett parti) styra, utan att man själv vågar framföra sina åsikter, för att det kan tolkas negativt. Ett sådant sätt skadar demokratin, du missbrukar väljarnas förtroende och samhället går kanske miste om ett bra förslag.

Mitt förslag för att bekämpa det negativa som skrivs är: Alla Åselebor, politiker och kommunalanställda, se den politiska debatten som något positivt. I Åsele försöker vi upprätthålla demokratin. Koncentrera er på allt bra och roligt som finns i vårt vackra Åsele och prata om det i stället, så kommer det att återspeglas i pressen så småningom.

”En glädje driver hundra sorger på flykten” Kinesiskt ordspråk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.