Egons blogg

Är Åselepartiet borgerligt?

 

Nej, Åselepartiet har inga sådana tankar, som att vara till höger eller vänster. Det som intresserar oss, är att få till en bred uppslutning kring kloka beslut. Att vi inte fått gehör för våra tankar, över hela den politiska skaran i Åsele, innebär inte att vi gett upp hoppet, om att vi ska kunna utveckla Åsele tillsammans med alla partier.

Politiska partier, som ser det omöjligt att samarbeta, för att något parti är borgerligt eller socialistiskt, har fokuserat på fel sak. Det är oväsentligt, var du står på den politiska skalan, bra idéer är viktigare än politisk ideologi. I en liten kommun måste vi hjälpas åt och inte fastna i ålderdomligt tänkande. Ett politiskt parti, som inte kan tänka sig samarbeta med ett borgerligt eller socialistiskt parti, med vem ska ett sådant parti samarbeta? Ska man styra allt själv eller sitta och vara emot allt? Alla måste försöka fokusera på sakfrågor och inte politisk hemvist.

Alla politiska partier i Åsele har haft möjlighet att samarbeta med ÅKL under denna mandatperiod. I de flesta frågor har vi alla varit överens, men det finns några väsentliga frågor, där oppositionen och majoriteten inte varit eniga. Förändringen av skolan i Fredrika är en sådan fråga. Vi skulle spara 1,8 miljoner, men hur blev det?  15 arbetstillfällen försvann från Fredrika och 35 personer flyttade. Nu har vi två elever, en lärare och en årskostnad på 1,2 miljoner.  Ett tomt skolhus, som påminner oss, om dåliga beslut. Vem vill vara delaktig i ett sådant beslut?  

”Det bästa sättet att bli kvitt en fiende, är att göra honom till sin vän”, av Abraham Lincoln.

 

 

En kommentar

  1. Dan Lindberg

    Många politiska beslut som har tagits för att vara motpol, istället för att samarbeta i viktiga frågor som skadar hela befolkningen i en kommun måste anses vara dumdristigt . Varför denna ovilja att verka över partigränserna? Har en förhoppning att det blir en ändring men kan inte se en förändring med det nuvarande styrande.Mvh. Dan Lindberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.