Egons blogg

Skolexamen i Åsele.

 

Skolexamen i Åsele är en betydelsefull dag för Åseleborna. Då ser man folk i alla åldrar ute efter gatorna och vårt vackra hembygdsområde fylls till bredden. Alla vill vara med, som kan ta sig dit. Man behöver inte ha egna barn i skolan för att gå dit, det är en nostalgitripp utöver det mesta, att få närvara.

Årets kortege leddes av musikskolan som spelade, tätt följd av ”drillflickor”, därefter kom alla klasser med lärare. Alla har gått i skolan och minns när sommarlovet börjar, man var full av förväntningar och solen sken hela sommaren. Visst var det så? Dagens ungdomar, känner nog på samma vis, som vi gjorde inför sommaren.

Årets examen i Åsele, var inget undantag, från den traditionella välorganiserade arrangemanget. Våra yngsta ungdomar, sprider en glädje genom sin sångarglädje. De äldre ungdomarna bjöd på både körsång och solosång av hög klass. Musikskolans lärare och några elever, spelade musiken till låtarna.

Här fick vi prov på, att vi har en av Sveriges bästa skolor och en musikskola som lockar eleverna till sång och musik. Bra teoretiska kunskaper och en bra kulturell plattform, är en bra start, när man ska ut i livet.

”Varför vara en kopia, när du kan vara ett original”? Av okänd.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.