Egons blogg

Hur röstar du?

 

För många väljare, är partinamn viktigare än innehållet i partiet. Man röstar som man alltid gjort. I många fall, har man ingen koll på vad ens röst kan ha för effekt på samhällsutvecklingen. Att rösta på SD, för att man har en knepig uppfattning om vår invandrarpolitik, kan få stora konsekvenser på allt annat, förutom vår invandrarpolitik. Man ser inte helheten.

Då det gäller kommun- och landstings-politiken, som står medborgaren närmast, tycker jag man ska göra en återblick på den gångna mandatperioden. Blev det som du förväntade dig utvecklingen? När du lade din röst på S och MP i landstingsvalet, förväntade du dig att vårdplatser skulle försvinna, sjukstugor stängas och ambulanser dras in? Gjorde du det, så röstade du rätt.

I kommunen såg S till att stödja landstinget i indragningen av ambulansen, som ledde till att ett företag med fem anställda på orten försvann.
Fyra företag som flyttar och med dem femton arbetstillfällen och 35 personer från Fredrika. Duvan läggs ned och skolan i Fredrika töms på elever. Flera arbetstillfällen försvinner från den offentliga sektorn i Fredrika. Allt detta händer, genom att S + V fattar ett beslut med röstsiffran 16-15.

Du som röstar, tänk på vad som har hänt under mandatperioden och hur du vill ha det i framtiden. Det är inget fel att rösta på olika partier i kommun-, landsting- och riks-dagsvalet. Det är folket som ska välja hur vårt samhälle ska utformas och vilka politiker som ska förverkliga deras önskan. Det som händer i kommunpolitiken ska inte styras av vad partiet heter, det är politikerna som ska förverkliga medborgarnas önskemål genom att skapa breda samförståndslösningar och inte låsa fast sig i någon form av partipolitik och maktarrogans.

Åselepartiets enkla ideologi: ”Kommunen ska drivas utifrån vad som är bäst för de som bor i Åsele kommun. Partipolitisk hänsyn får inte vara styrande”. Ha det i tankarna när du går för att rösta.

Större delen av livet går åt till att säga ”Det är för tidigt” och sedan ”Det är för sent”. Av Gustave Flaubert.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.