Egons blogg

Hur det kan bli!

 

”Vi redovisar alla våra planer före valet” skriver Åseles Socialdemokrater i Åsele-Nytt. Ja, det var då inte mycket till planer. Kan det vara så, att efter att man sett följderna av skolförändringen i Fredrika, vill man förvarna folket om vilka dårskaper, de vill försöka undvika eller är det en försäkran för att få vara kvar i partiet?

  1. Så här skriver S i sin annons: Vi talar om vem som blir kommunalråd om vi får förtroendet-Oppositionen mörkar. Varför?
  2. Vi säger att vi inte ska sälja ut vare sig energiverk, kommunens skogar, kommunförrådet eller någon annan kommunal resurs.- Oppositionen säger ingenting. Varför?
  3. Vi lovar att vi inte kommer att lägga mer pengar på golfbanan/klubben än till andra föreningar.-Vad lovar oppositionen?
  4. Vi kommer även fortsättningsvis att sätta god kvalitet i vård, omsorg och skola före privata vinstintressen.- Oppositionen vill släppa in riskkapitalbolag.

Svar fråga 1: Vi är tre partier i den samlade oppositionen och vi tror att ingen av oss får egen majoritet, utan det blir en förhandling mellan de partier som får majoritet tillsammans. Det kan bli flera partier än tre. Folkets val kommer att få genomslag vid val av kommunalråd.

Svar fråga 2: Denna fråga har aldrig varit aktuell, varken i kommunala forum eller bland oppositionspartierna. Vi kommer inte att sälja ut några kommunala tillgångar.
Detta måste vara en fråga, som nuvarande ledning inom S diskuterat och nu måste svära sig fri ifrån, för att få fortsätta i partiet.

Svar fråga 3: Även här verkar S-ledningen ha varit ute och lovat något som man måste svära sig fri ifrån. Denna fråga har aldrig varit aktuell i något sammanhang. Vi lovar att stötta föreningslivet och kulturen, så att det är utvecklande för kommunen, om vi får förtroendet att styra Åsele.

Svar fråga 4: ”Oppositionen vill släppa in riskkapitalbolag”- ett mycket fult påhopp, av Sossarna. Detta finns inte på vår agenda. Vi har som mål att skola, vård och omsorg, skall vara av högsta kvalitet, för både brukare och personal.
Socialdemokraterna i Åsele, har gjort allt för att få in ett riskapitalbolag till vår kommun och det är inte slut än på den historien. Åsele kommun gör i dag miljonaffärer med ett riskkapitalbolag som för ut stora vinster till ett skatteparadis.

Jag tycker jag har rätt, att vara lite ironisk i min text, efter detta fula påhopp av sossarna för att misstänkliggöra oss. Jag hoppas, att jag har fel med min ironisering och att denna annons är gjord av rent oförstånd men det är en alldeles för stor smutskastning. Vi kräver en ursäkt i Åsele-Nytt nästa vecka. Tror ni inom S, att annonser av detta slag, stärker samarbetet?

4 kommentarer

  1. Jonas Ternestål

    Jag tackar dig för denna blogg.
    Annonsen i Åsele nytt måste vara något som är gjort i panik. Om de är ärlighet de vill framhäva så kan de ju förklara när man fick information om skolan och ambulansen under förra valet.
    Och jag spara på allt material men jag hittar då inget. Så frågan är väl vad de tänker hitta på den här gången om de skulle vinna. Lägga ner hemtjänsten och lägga ner högstadiet i Åsele.

  2. SvenYngve Svensson

    Som gammal Åselebo som flyttat åter till Åsele, gör det mig ytterst bekymrad när jag analyserar det nuvarande politiska klimatet i Åsele.
    Jag har läst ”Ett bättre Åsele. För alla!” – Socialdemokraternas viljeyttring nedsatt i text. Sidan 2, ”Genom att bistå och stötta de lokala företagen i deras utveckling, bevarar man de arbetstillfällen som finns i kommunen, samtidigt som man grundar för nya”, slut citat. En fråga till socialdemokraterna:
    Det skamliga sätt ni, företrädda av avgående kommunchefen, som ni behandlat Åsele Gård, som medfört att 18-20 arbetstillfällen, och SKATTEBETALARE i kommunen försvunnit, är det er vision om att ”bistå och stötta lokala företag”? Ett annat exempel är; när Åsele kommun skulle förnya maskinparken (gräsklippare/röj- och motorsågar) ville ett lokalt företag lämna offert, men, trots påminnelser till kommunen, fick det lokala företaget inget underlag för att lämna offert. Inköpen skedde genom ett direkt inköp, från ett företag i annan kommun. Svenskt Näringsliv publicerar varje år en redovisning över företagsklimatet i alla Sveriges 290 kommuner. Åsele har under en mängd år varit i botten av den ligan. Fråga: Hur sannolikt är det att ett företag, någonstans i Sverige, som planerar att flytta sin verksamhet, p.g.a. expansion t.ex., skulle välja Åsele, där företagsklimatet är uselt, och har så varit under en mycket lång tid? Är det inte dags att inse kalla fakta, och erkänna att ni misslyckats, fullständigt misslyckats, och sluta skylla på andra omständigheter, som påverkar befolkningsminskningen. Eller kan det vara så illa, att någon siktat in sig på att bli föreståndare för fäbodvallen Åsele i framtiden?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.