Egons blogg

Så blev det!

 

Valet gick bra, men den samlade oppositionen (ÅP, FP, C)nådde inte egen majoritet. Det blev tre block Åselepartiet, FP, centern ett block, S+V ett block och Opinionen det tredje. Åselepartiet inbjöd alla partier till möten, där vi berättade om våra visioner, om ett brett styre av vår kommun.  I det andra mötet, klargjorde S+V sin ståndpunkt, att man skulle gå i opposition.

Efter detta klara besked, fortsatte vi våra samtal med OP, som ledde fram till en valsamverkan mellan ÅP, FP, C och OP. Det innebär inte att vi skall samarbeta politiskt, det gäller bara personval till styrelser och nämnder under mandatperioden.

Vår tanke är, att Åsele nu skall styras, av en ledningsgrupp som representera fyra partier, det optimala hade varit om vi hade varit alla sex partier. Möjligheten fanns och finns fortfarande. Det innebär inte, att vi alltid kommer att vara överens, men det är en garanti för att frågorna kommer att diskuteras.

Sedan försökte vi få ut en korrekt information i media. Trots skrivna papper blev det svårt för media, att tolka det, som vi hade tänkt förmedla. Jag tar ett kort förtydligande.

Anders W. kommer att vara den som är fullmäktiges ordförande, näringslivstiftelsens ord.f och den som arbetar med företagsfrågor, företagsbesök och kommer att arbeta med att lyfta Åsele på företagsrankningen. Han kommer att vara den som representerar Åsele utåt vid olika tillfällen. Att klippa invigningsband, kommer också att förekomma får vi hoppas. Han blir vår ”Borgmästare”. (Nytänk, vi tillhör Europa)

Brage S. blir K-råd/deltid och KS-ordf. Han kommer att ha ansvar för interna kontakter, ärendeberedning, etc.
Min uppgift blir k-råd/deltid med ansvar för externa kontakter, 3-kom, Region8, etc. Leda utredningar av viktiga frågor.
Jonas T. Op-råd/deltid, vice ordf.ks, med arbetsuppgifter i samråd med K-råden.

Denna ”laguppställning” kommer inte att överstiga dagens kostnader för ett K-råd 100% och ett oppositionsråd. Vi kommer att arbeta för att under mandatperioden vara nere på 50% kommunalrådstjänst.

ÅP,FP och C kommer att arbeta tillsammans under mandatperioden. Vi kommer vidare att arbeta in kvinnor och yngre människor i politiken under perioden. Det kommer att synas tidigt får vi hoppas. ”Vi har en plan” för det.

Så här ser förutsättningarna ut för kommande match, som pågår i fyra år framåt, med start 1/1 2015. Vi har resultatet 2018, så jag tycker det är för tidigt, att se resultat, alla fel och brister, innan matchen börjat. Jag tycker att ni ska ägna er åt att summera resultatet av innevarande match och summera vad det blev för resultat av nuvarande lag, som leder vår kommun. Tala om vilket resultat vi har att slå. Lev väl!

”Den som aldrig tänker färdigt, får aldrig något gjort”. Italienskt ordspråk.

En kommentar

  1. Christien

    Egon det är verkligen ett helt annat sätt att tänka. Jag önskar er alla ett stort lycka till och mycket energi, tålamod och styrka framöver. Nu kör vi! Vi vill ha ett bättre Åsele och en bättre framtid för vår bygd. Bara kavla upp ärmarna nu.
    Framtiden är här!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.