Egons blogg

På gång

 

Nu är höstens politiska arbete i full gång och förväntningarna är stora på oss som styr. En del saker har hänt, om ni tittar er omkring. Jägerlappen har fått ny färg, så har också en del hus fått. Arbetet med att iordningsställa nedre parken är på gång och den blir i princip, som den var på 60-talet får vi hoppas. Hembygdsföreningen har fått en ordförande och kyrkan är under reparation. Jag vill inte påstå att det är vår förtjänst att detta har hänt, men vi har inte varit emot.

Jag besökte Fredrika och Vattenfall söndagen den 16/8 och fick möjlighet till en del intressanta samtal med vattenfalls personal. Vi får se vad det kan ge. I övrigt var det mycket folk och fredrikaborna bjöd på sig själva och även där blev det en hel del intressanta samtal.

Många har höjt rösten och skrikit att vi ska säga upp våra samarbetsavtal med landstinget. Att inleda förhandlingar, genom ett sådant förfarande, är ingen bra början på förhandlingar. Vi har inlett samtal med landstinget och båda är vi överens om att det är medborgarna vi ska ha i fokus.  Tanken är att vi ska se över alla möjligheter till samverkan, för att ge bra service till medborgarna. I det resonemanget ingår akutbilen och där hoppas vi komma till en för oss bra lösning.

Turistprojektet INTILL är nu beviljat och igångsatt. Nu är det näringen som har majoritet i styrgruppen och nu är det upp till företagarna att engagera sig och utveckla vår region som turistort. Vi har fixat pengarna och krattat manegen, en bra fördelning. DSL, som ni läst om i tidningarna, är en viktig bit i turistutvecklingen och är inte så dåligt som tidningarna gör gällande. Det får framtiden utvisa.

Affären med Åsele Kraft fortskrider och i slutet på september vet vi hur det går. Vi ser ljust på saken och det kommer att betyda mycket för vår kommun. En affär av den här storleken, genomförs inte om det inte råder full enighet inom politiken. Det är både arbetstillfällen och inkomster för kommunen och hela affären kommer att redovisas om det blir affär.

Det bästa sparar jag till sist. I dag fick vi besked om 20-30 nya arbetstillfällen i Åsele och det kan bli att en del hamnar i Fredrika. Mera information kring detta kommer senare.

Om ni har funderingar över något, är det bara att ni hör av er. Det är bättre än att börja skriva på FB och andra media och skapa spekulationer. Vi har inga hemligheter, om det inte är nödvändigt att skydda tredje part.

”Små saker vi fått gjorda, är bättre än saker vi planerar att göra”. Av Okänd

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.