Ekergårds mat & biologi

Costa Rica och tyska glosor

Jag tror att det i både latin och tyska finns ett ord eller fras för att längta bort*. Ett ord som är motsatsen till hemlängtan, att längta till andra platser. Platser som du kanske inte ens har besökt.

Jag läste någonstans att Costa Rica är ett av det bästa länderna i världen att vara “expat” i. Om jag hade kunnat spanska. Om jag hade haft en karriär. Om jag inte hade varit känslig för värme. Om jag hade haft någon social förmåga. Ja, då hade jag gärna åkt till Costa Rica och arbetat.

* Det tyska ordet jag tänker på är inte “wanderlust”, men efter “Weltschmerz” är wanderlust det bästa tyska ordet på “w”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.