Ekergårds fisk och grönt

Hemmodlad chili

trinidad purple coffee

Krukodlad chili, typ trinidad purple coffee, på min minst rispade skärbräda.

Jepp, jag har odlat chili. Det roliga med chilin är, förutom nöjet att odla, att det är en typ av chili som du inte kan köpa i affären. Den uppenbara skillnaden är att denna chili är lila. Det mindre roliga är att jag spekulerar – utan att egentligen kunna veta – om den är mindre miljövänlig än chilin man köper i affären. Nej så är det säkert inte. Men man kan på youtube se att holländarna odlar grönsaker, t.ex. chili, i växthus som är stora, effektiva, slutna system. Vatten och näring återanvänds, det är utgifter, inte en droppe mer används än vad som behövs. Och att växthusen kan vara så slutna att inga skadedjur kommer in, med andra ord ingen besprutning. Nu kan det vara så att en youtube-video är tillrättalagd och nederländsk chili i ICA-affärer har fortfarande transporterats från Nederländerna. Men min chili växte i tre 5 l plastkrukor fyllda med köpt jord. Det är också en del transporter bara det. Plus att min skörd blir mycket mindre än när de professionella odlar.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.