Ekergårds mat & biologi

Bakterier från Tanzania och äta myror som äter plast

Om man vill hitta galna idéer med anknytning till biologi kan man alltid titta på google-gruppen diybio (do it yourself biology, gör det själv biologi). Vi har till exempel diskussioner om att jägare och samlare i Tanzania har en typ av bakterier i tarmarna som i princip saknas hos västerlänningar, nämligen Oxalobacter formigenes som bryter ner oxalsyra. Så de diskuterar om vi ska ta kapslar med den typen av bakterier. (Länk: Oxalobacter formigenes probiotic suppliers?) I de tidigare inläggen, från 2014, nämns förresten ett svenskt företag som skulle lansera den typen av probiotika. Undra om det blev något av det?

Eller om du inte tycker ovanstående var tillräckligt galet för dig. Andra i samma forum har spekulerat om vi kan lära myror att äta plast. Bl.a. genom att plantera in mikroorganismer som kan bryta ner plast i myrornas matsmältningsorgan. Sedan kan man i teorin, naturligtvis äta myrorna som har ätit plast. Länk: Uplifting ants.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.