Ekergårds fisk och grönt

Bilder av hydroponisk odling + julmust

Låt mig börja att skriva om julmust. På youtube finns det de som har tillverkat Cola från scratch.

Däremot kan jag inte hitta någon som har tillverkat just julmust hemma. Det skulle kunna vara ett projekt, en brun dryck med socker, humle och malt. Helt omöjligt kan det väl inte vara att blanda till något sådant. Någon som känner för att prova? Ja, om jag skulle ha inspirerat någon youtubare, vill jag ha kredit, om inte ett gästframträdande. Haha.

***

Så här ser min ”vertikala odling” ut nu. Två Harvy odlingssystem och autopot med lecakulor.

Plus två LED-lampor, en från Nelson garden och en som jag inte mins vad den kom ifrån. Det är inte helt billigt, en del bygger mer själva för att spara pengar. Samtidigt är det tydligen billigare att köpa hydroponiska odlingsystem nu än vad det brukade vara. Fram till relativt nyligen var (om jag förstått rätt) de enda privatpersonerna som köpte hydropniska odlingssystem cannabis-odlare, och de köpte dyra grejer. Följaktligen var alla hydroponiska system som såldes till privatpersoner väldigt dyra och overkill om man vill odla lagliga växter.

Mini-aburgini Harvy, vid mitt köksfönster. Mao inte i den vertikal odlingen i mitt vardagsrum. Bladen har verkligen blivit stora.

Efter mycket trial and error står nu mitt enda överlevande moringa-träd i en autopot med lecakulor. Som synes fick jag klippa ner den, men som tur var hade den tillräckligt med socker i roten för att utveckla ett nytt skott.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.