Ekergårds mat & biologi

Uppdatering om minauborginer : med foto

Jag har ju som experiment odlat minauborginer i Harvy, hydroponik enligt Kratky-metoden (döpt efter forskaren som tog fram metoden). Det fungerar genom att nedre delen av växtrötterna hänger ner i vatten samtidigt som den övre delen av rötterna hänger i luft. Jag kände mig smart när jag förstod hur det fungerade. För mer information se wikipedia eller för att bara se mer bilder, kanske hellre detta blogginlägg: Det kliar i fingrarna. Blogginlägget kom upp när jag sökte bilder med Ecosia och rimligen är det snällt att länka till andra bloggare.

Här följer fotografier över mina två minauborgimer och deras utveckling under sommaren.

I början av juni var det frestande att sätta ut plantorna i pallkrage. Jag är glad att jag inte gjorde det. Det hade säkert bara varit onödig stress för plantorna och det skulle ha varit omständligt att bära in och ut plantorna för att härda de. Det är inte enda sättet det har varit svårt att lämna plantorna i fred. Jag läste en artikel som bl.a. nämnde möjligheten att ympa tomat på aubergine. De tillhör ju samma växtfamilj. Men att odla mini-aubergine hydroponisk var i sig ett experiment. Jag fick hindra mig själv från att ta experimentet längre.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.