Ekergårds fisk och grönt

Plågsamt långsamt att återskapa pungvargar (avsluta kalla kriget gick snabbare)

Om vi går tillbaka till år 1990. Scorpions, eller CIA, spelade in Wind of change “The wind of change blows straight / Into the face of time / Like a storm wind that will ring / The freedom bell for peace of mind”, från USA kom Twin Peaks, Carola Häggkvist vann Eurovision, Saddam Hussein – tidigare utnämnd till hedersmedborgare i Detroit – invaderade Kuwait, jag gick i mellanstadiet.

För några veckor sedan postade jag ett inlägg som handlade om att att återskapa ett utdött djur, nämligen mammut. Redan 1990 nämndes det väl på t.ex. Vetenskapens värld möjligheten att återskapa utrotade djur. Ett djur jag mindes det talades om i de sammanhangen var inte mammuten, utan den australiensiska pungvargen (Thylacinus cynocephalus).

Poängen är att om vi hade kunnat resa tillbaka i tiden och fråga mig om jag trodde vi skulle kunna återskapa utrotade djur år 2020, hade jag svarat: ”Ja!”. Visst jag visste det skulle vara löjligt svårt att få fram en pungvarg, men 2020 var löjligt långt fram i tiden. Så nu får vi vara besvikna över att vi ännu inte har små valpar till pungvargar i världen. Jag är inte besviken på att vi inte har jetpacks, jag vill återskapade djur.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.