Ekergårds mat & biologi

Om avslöjanden gällande influencers och anti-vetenskap

Jag är inte target market för influencers (min target market är medelålders män som, mer eller mindre korrekt, använder engelska uttryck som “target market”), men eftersom jag är beroende av twitter kom jag förbi en länk till en Veckorevy-artikel med rubriken: Så sprider influencers konspirationsteorier på instagram.

Följande är inte det viktigaste i artikeln, om du vill veta mer, läs artikeln. Men det enda jag tänker kommentera här är att en ut av dem, skriver ord för ord: “Eller köttindustrin där djur både är genmanipulerade och besprutade mer[sic] antibiotika tror ni att det är näring ni få i er när ni äter det köttet?” Poängen är naturligtvis att det inte finns genmanipulerade köttdjur på marknaden. Om du vill äta genmanipulerade djur få du försöka importera Glofish, självlysande akvariefiskar, alt. den kinesiska, genediterade microgrisen, och själv laga till djuren. Obs, båda organismerna är olagliga inom EU, men jag tror alla förstår att detta är svammel, inte uppmaning till brott.

Så när det gäller risker i samhället. Det fanns en tid då allt som inte var bevisat farlig var ofarligt. Sedan blev vi försiktigare tills vi började se allt som inte var bevisat ofarligt som farligt. Sedan blev allt som vi ogillade farligt, även om det var bevisat ofarligt, för alla vetenskapliga studier är köpta. Och nu är vi i det stadiet att saker som bevisligen inte finns, genmanipulerade köttdjur, är så farligt att det påverkar vår hälsa negativt trots att de inte finns. (Ett annat exempel är genmanipulerat vete, du kan hitta artiklar som varnar för gm-vete, trotts att det fram till väldigt nyligen inte fanns någon typ av godkänt gm-vete någonstans i världen.)

Ps. att det finns problem med köttindustrin tycker jag är så självklart att jag inte behöver skriva det. Men risken finns alltid att någon blir upprörd och tycker jag försvara industrin om jag inte skriver något sådant.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.