Ekergårds mat & biologi

Fiske, mock meat, datingappar

Nu har jag på tre olika ställen sett kvinnor, i skrift, klaga på att män på dejtingappar laddad upp bilder där de poserar med nyfångade fiskar. Så tydligen är det viktigt att inte göra så. Samtidigt jag är inte evolutionsbiolog. Jag misstänker däremot att en evolutionsbiolog skulle tycka det är väldigt intressant, både om män använder fiskebilder som påfågelfjädrar och om kvinnor inte gillar dessa påfågelfjädrar.

Jag har också sett Seaspiracy på Netflix och jag lite svårt för dokumentärer på Netflix. Det är nästan som om många av deras dokumentärer är underhållning, eller i värsta fall propaganda, snarare än dokumentärer. Men även om jag, motiverat eller ej, tittar kritiskt på Seaspiracy finns det en sak jag gillar. I slutet av filmen presenteras företag som tagit fram vegetariska fisk- och skaldjurssubstitut. Jag är helt för att big-science nu är involverad i att ta fram växtbaserade köttsubstitut som inte förstör vår jord, så som kött- och fiskeindustrin gör.

Om vi nu kombinerar dessa två saker. Evolutionsbiologi säger att dagens sofistikerade kvinnor ogillar fiske, så för att imponera på de, måste du äga ett företag som tillverkar köttsubstitut, eller?

Ps. när jag skriver om internetdejting och fiske. Följande låter i värsta fall som jag just fiskar efter komplimanger, men man kan skämta om det faktumet att den enda jag har träffat på en datingsida hade prosopagnosi, ansiktsblindhet.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.