Ekergårds fisk och grönt

Inspiration till Life science : 21-30

Del tre av min lista över idéer till användning av modern biologi. Brasklappar är som förut: 1. Jag säger inte att detta är den bästa idéerna för att utnyttja tekniken. 2 Jag uppmanar ingen till att göra följde. Det finns t.ex. lagstiftning att ta hänsyn till. Denna lista innehåller dessutom exempel på experiment på dig själv. Gör inte det!

21. Minns att din FB vän berättade att hon har doppat sig i en självlysande del av Indiska oceanen. Vi pratar om självlysande havsdjur. Här har du en källa till gener att föra över till att tillverka tidigt nämnda självlysande rosor.

22. Elisabeth av Ungern, var ett medeltida helgon som enligt en historia såg sin välgörenhet förvandlas till rosor. Hon var förbjuden att ge allmosor, när hon blev påkommen blev just hennes allmosor mirakulöst utbytta mot rosor. Gör tvärtom, sälj självlysande rosor och ge till välgörenhet.

23. Isolera mikrober som kan bryta ner plast. Plantera in mikroberna i ditt eget matsmältningssystem. Ät plast. Vad är det värsta som kan hända?

24. Mer experiment på dig själv. Ta DNA från samma paradisfåglar damer bar som hattar och injicera i din egen tinning tillsammans med gensax och tillhörande molekyler

25. Gör alla möjliga organismer självlysande.

26. Gör några av dina egna hudceller självlysande.

27. Studera hur brittiska blåmesar lärde sig från varandra hur de kunde öppna mjölkflaskor. Förklara i en utställning att detta var ett mem hos djur och varför vi har glömt att djur har memer.

28. Klipp och klistra ihop DNA från ödlor, hajar och delfiner. Kalla den stora, nyskapade molekylen för en chimera (för det är vad den är), kopiera den miljarder, miljarder gånger och släpp ut i – var annars? – Loch Ness.

29. Crowdfunda den handikappade, amerikanska mannen som vill använda mikrober som återfinns på kakaofrukter till att brygga mjöd.

30. En av mina återkommande formuleringen är att vi letar efter dieten och livsstilen som ska ge evig ungdom, hälsa, skönhet och maximal prestationsförmåga. Det jag glömde är att vi också letar efter den medicinska behandlingsmetoder som ger det. Det är bara så långt man kan komma med diet och livsstil. För bättre resultat kommer det att behövas läkare. Skaffa en dosett piller och kapslar – rapamycin, resveratrol, pterostilbene och det är bara början – som i bästa fall är ett embryo till ungdomens källa. För en sådan dosett kan jämföras med din smartphone – en högteknologisk identitetsbricka du bär med dig

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.