Våga förändra skolan

 

Sverige behöver fler företagare och entreprenörer. Det är så vi rustar  vårt land för ny tillväxt. Genom entreprenörskap på schemat, som en del av undervisningen i de nationella gymnasieprogrammen uppnår vi många fördelar. Den enskilde eleven ges möjlighet till ett rikare arbetsliv. Och samtidigt får vi fler som vågar och behärskar att driva egna företag. Dessutom berikar det jämställdheten, något som är välkommet. Det är fortfarande så att kvinnor startar företag i avsevärt lägre omfattning än män.
 
Framtidens företagare kommer att finnas i branscher som vi inte ens känner till idag, och de finns bland dagens barn och ungdomar. Att lära sig läsa, skriva och räkna tillhör självklarheter, men grundläggande kunskaper i entreprenörskap och företagande är också viktiga verktyg. Det ska vara lika självklart för den blivande undersköterskan på gymnasiets omvårdnadsprogram att se en framtid som företagare, som det idag kan vara för elever inom exempelvis fordonsprogrammen.
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.