Ett nej är ALLTID ett nej!

 

Våldtäkt är utan tvivel ett av de mest kränkande brotten en individ kan utsättas för. Många utsatta kvinnor avstår fortfarande från att anmäla brottet eftersom det innebär en stor integritetskränkning. I Sverige har antalet anmälda våldtäkter fördubblats de senaste tio åren från 1 400  till 3 600 anmälningar.
Det här är svenska siffror, här har vi ett väl fungerande rättsväsen en demokrati med lagar och regler som efterföljs och i Sverige har vi inte en gammal tradition med ett föråldrad religiöst synsätt att leva efter. Kvinnor i många länder lever som slavar under sina män där de måste lyda minsta vink och inte har egna rättigheter. Vi måste  stärka dessa kvinnor och bygga upp gemensamma regler som säger att ingen kvinna ska behöva bli våldtagen, regler som säger att ett nej ALLTID är ett nej, oavsett språk!  
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.