Våld är inte accepterbart!

 

Höstmörkret sänker sig och för många infinner sig även en känsla av oro och otrygghet när man vistas ute. Människor som försvinner, råkar ut för olika former av överfall eller blir utsatta för rattfyllerister är tragiska våldshändelser som påverkar oss alla. Våldet förändrar Sverige och måste alltid bekämpas.
 
Att arbete och hederlighet ska löna sig är självklart. Våldet får aldrig tillåtas ta över vårt samhälle. Därför är det viktigt att ta krafttag mot vardagsbrottsligheten. Det gäller förstås våld och brott i alla olika former, allt från rattfylleristen som inte fråntas möjligheten att köra bil trots upprepade fyllekörningar, till grov kriminalitet som till exempel människohandel. Men det är lika viktigt att ta inbrott och stölder på fullt allvar. Dessa brott skapar stor oro och otrygghet i vår vardag.
 
Likhet inför lagen är en grundläggande rättighet. Oavsett vem man är eller var man bor har man samma rätt till en trygg vardag. Att föräldrar ska kunna släppa iväg sina barn på kvällar och veta att de kommer hem välbehållna är en självklarhet. Tjejer ska kunna röra sig utomhus utan att behöva snegla över axeln, prata i mobiltelefonen eller gå i sällskap för att undvika överfall. Killar ska inte behöva vara oroliga över att slås ned på öppna ytor eller råka ut för gäng som utövar våld eller hot. Ingen ska behöva känna sig otrygg.
 
Vi måste alla reagera på våldet och inte tysta acceptera det. 
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Nils Bertil Stenvall

    Mycket trevligt att läsa en välskriven blogg från en Lycksele-politiker. Skulle gärna se att du även kunde ge lite inblickar i det politiska livet på hemmaplan.

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Nils Bertil Stenvall (2009-08-24 22:24)
    Tack för din återkoppling på mina inlägg. Jag försöker koncentrera mig på landstingspolitik eftersom jag har störst kunskap inom det området men ska givevis försöka lyfta fram Lycksele så mycket jag kan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.