Vi behöver ingen skrämsel propaganda!

 

Regeringen kommer att skjuta till 1 miljard till landstingen för att klara av vaccineringen inför den kommande H1N1 influensan, en positiv signal till alla landsting.
Just nu planerar alla för mass vaccinering och många landsting och kommuner har upprättat katastrofplaner för att klara av att upp till  50 % av medarbetarna blir sjuka.
Detta är en ny sorts influensa som den yngre befolkningen saknar immunförsvar emot och därmed är mer mottaglig för . Men H1N1 influensan är inte mer farlig än någon annan influensa. Det skrivs spaltmeter varje dag om den kommande influensan och alla har olika åsikter i frågan. Föreskrifterna ändras beroende på vem som skriver dom just då och ingen vet säkert vad som kommer att hända i Sverige. Jag tycker inte det är bra att vi hetsar upp oss målar upp en bild av ett kommande katastrof läge. Däremot anser jag att det är bra att vi internt tar fram handlingsplaner och går igenom vad som ska göras.
 Media skrämmer upp oss genom att skriva om detta varje dag. Det dör 1500-2000 personer varje år i Sverige på grund av influensa.  Det är en bild av verkligheten.
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.