Vi vill inte ha ett utanförskap!

 

Regeringens utmaning har allt sedan tillträdet varit att bryta utanförskapet för grupper med svag eller ingen förankring på arbetsmarknaden. Arbetet har konsekvent inriktats på att steget in på arbetsmarknaden ska vara lättare. I spåren av den ekonomiska krisen måste arbetslösheten mötas med aktiva insatser så att den inte biter sig fast på höga nivåer.
 
Under 2010 kommer drygt 50 000 människor att lämna sjukförsäkringen då deras dagar med sjukpenning eller tillfällig sjukersättning tar slut. Den som på grund av sjukdom uppenbarligen varken kan gå tillbaka till sin anställning eller delta i några aktiviteter vid Arbetsförmedlingen ska kunna få fortsatt ersättning från sjukförsäkringen på samma nivå som tidigare, tills dess att personen tillfrisknat.
 
Regeringen inför från årsskiftet ett nytt arbetsmarknadspolitiskt introduktionsprogram, som syftar till att fånga upp den långtids sjukfrånvarandes förutsättningar och behov av stöd. Denna möjlighet erbjuds personer som antingen saknar ett arbete eller behöver stöd för att kunna återgå till sitt tidigare arbete.
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Marino Carlsson

    Hejsan kära bloggare, jag ser att mitt foto finns med i din bloggram och jag undrar huruvida du kommit över det? De är helt oki att det finns med där och de är bara roligt att någon uppskattar ens bilder men jag har bara undrat ett tag vars du funnit den.. Vet att den var på kommunens hemsida men inte i detta format och de är för bra för att vara skannat från telefonkatalogen.. Ha de gott.

    Mvh Marino

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Marino Carlsson (2009-09-10 02:49)
    Hej!
    Jag har fått bilden från ett tryckeri där jag fick beskedet att det var Ok att använda bilden förutsatt att ditt namn fanns med. jag hoppas det är Ok jag tycker bilden är kanonfin så jag använder den gärna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.