Stor region en katastrof för inlandet!

 

Ett Stor-Norrland med alla de fyra nordligaste länen, eller åtminstone Norrbotten, Västerbotten och hela Västernorrland. . Regionen ska ersätta dagens landsting.
 
Detta är resultatet av den utredning som kammarkollegiet beställt inför beslutet om regionbildning som ska tas innan årsskiftet.
Jag får kalla kårar längs ryggraden av dessa diskussioner. Ett område i Norra Sverige av den storlek vi har kommer inte att klarar av en regionbildning.  Jämför hur sjukvården utvecklats i Västra Götalands region . Här har centralisering varit ett ledord och det har inneburit att alla mindre sjukhus blivit stora vårdcentraler. Ska vi jämföra ytan mellan Västra Götaland och Norra Sverige så ser vi snabbt att det är väldigt stor skillnad. Andra jämförelser att göra är att ex.  kommunikationerna i vår norra lands del är bristfällig, på många områden obefintlig. I Västra Götaland finns inte dessa problem. Vi kommer att få ett stort inland i den norra regionen utan den service vi betalar skattepengar för. Vi kommer att få resa runt i norra Sverige för att få sjukvård och mycket kommer att ske längs dåligt skötta inlands vägar.  
Jag kan inte acceptera att jag ska betala skatt får en välfärd jag inte kan nyttja.
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)
 
 
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.