Viktigt att vi engagerar oss!

 

Jag brukar läsa inlägg och kommentarer på både VK och VF:s hemsidor. Det är spännande att se hur många som är engagerade i olika frågor. Det är spännande att läsa alla åsikter som publiceras under anonyma namn. Jag har valt att inte engagera mig inom kommun politiken eftersom jag även har ett heltidsjobb att sköta. Skulle alla som har så mycket kommentarer och idéer om hur bland annat kommunen ska skötas engagera sig mer politiskt och vara med och bestämma skulle vi kanske få andra beslut eller skulle besluten ändå bli detsamma? Jag tycker det är viktigt att vi har åsikter och fram för allt olika åsikter men jag tror att vi skulle få ett bättre beslutsunderlag om vi alla tyckte till och framförde våra åsikter innan besluten är fattade. Det är alltid enkelt att klaga när man inte behöver vara med och ta ansvar. Ofta är vi oss själva närmast och reagerar på när saker och ting i vår närhet förändras, vi tycker inte om förändringar. Det är viktigt att vi engagerar oss tillsammans för att vi ska kunna ta in fakta från alla håll, det är lätt att vi har skygglappar på när vi pratar i egen sak.
För att vi ska få en ärlig diskussion i borde vi alla stå för våra åsikter under eget namn.
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Frank

    Jag håller med dig. det är mycket viktigt att tycka till och säga vad man har för åsikt. Det är också mycket viktigt att man inte bara slänger ur sig saker o ting utan man ska presentera välgrundade argument. Då tror jag att det ger feedback på många olika sätt,bl.a. politiker vet att folk har sina egna åsikter och reflekterar över utvecklingen.

    Om angegeras sig politsik: Är inte så säker, problemet att man ska hitta ett parti som verkligen stämmer bra med ens personlighet och tanker. Några förslag?

    ha en bra dag Frank

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm

    Alla har åsikter, vill man göra något av dom så måste man våga stå för dom. Jag tycker det är viktigt med feedback för både positiva och negativa vinklingar. Att hitta ett politiskt parti behöver inte vara så svårt, ofta känner man vänster eller höger sen är det bara att gå på känsla där man känner att man blir bäst bemött. Känns det inte rätt kan man rent utav byta parti. Givetvis har jag förslag, men jag tror det är bättre att ha en egen åsikt och välja själv! Vi kanske ses på nästa möte! Häls Elisabeth

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.