Jag är 2:a på listan!

 

Moderaternas nomineringskomitté i Västerbotten har föreslagit mig som andra namn på riksdagslistan inför nästa års val.  Jag tycker att kommitén gjort ett bra arbete. Det är en spännande blandning av personer på vår riksdagslista, Nya personer i politiken blandas med erfarna namn, unga och flera med några år på nacken. Många kvinnor på listan!   Det är en positiv utveckling vi står inför. Inför förra valet studerade jag vallistorna från många av de övriga partierna i Västerbotten och kunde snabbt konstatera att männen dominerade listorna samt att medelåldern var väldigt hög inom de flesta partierna. Det är inte en bra beskrivning av vårt samhälle om vi låter de äldre männen företräda oss och ta alla beslut. Vi måste bli fler kvinnor och framförallt yngre kvinnor som tar steget att företräda sina jämnåriga Västerbottningar. Det år vi har framför oss inför valet 2010 kommer att bli oerhört spännande och jag ser fram emot kommande år med stor tillförsikt och vet att det innebär hårt arbete.  Jag har använt ett uttryck tidigare och det är väldigt passande, ska vi nå en förändring inom politiken så gäller det att inte stå still i rulltrappan! Jag vill se många förändringar och då gäller bara en sak, stå kvar i rulltrappan och fortsätt gå uppåt .
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.