Nedrustning av Lycksele!

 

En spännande sak med att blogga är att bli kommenterad. Det är bra att en del frågor väcker människors intresse och triggar igång debatter.  
Mitt inlägg om att vi måste ha en effektiv sjukvård har lett till flera kommentarer. Jag måste fortsätta mina funderingar om detta ämne. Huvudsyftet med inlägget var att en stor region norra Norrland inte leder till större effektivitet och vi som bor i Lycksele och i inlandet kommer att få betala det högsta priset av en stor region. Många region förespråkare hävdar att region Skåne och Västra Götaland är de regioner som expanderar mest och därför kommer norra Norrland även att bli en expanderande region. Det går inte att jämföra rakt av då vi har många logistiska skillnader som sätter käppar i hjulet som storlek, infrastruktur, folkmängd. Jag känner redan av hur centraliseringen är på gång. I Västerbottens läns landsting förutsätter man redan att regeringen kommer att säga Ja till en stor region och fattar beslut utifrån det. Det känns inte helt rätt då det oavsett beslutet  i december kommer att ta flera år innan vi ser följder av regionbildning. Det är en enkel förklaring att börja nedrusta Lycksele inför en region som kanske inte kommer.
 

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Sven-Erik

    Du har helt rätt! En stor-region är ett direkt hot mot Lycksele Lasarett och alla andra mindre enheter inom de berörda landstingen. Den som påstår något annat är otroligt naiv. Titta bara på hur det har gått med statliga myndigheter. Varför skulle det gå på något annat sätt med landstingskommunerna. Nä, fortsätt skriv om regionaliseringen du och lycka till i riksdagen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.