Regionfrågan engagerar!

Jag förstår att frågan om en stor region engagerar många och det med rätta. Kammarkollegiet har anlitat ett företag att ta fram ett underlag om hur det ser ut i norra Norrland och ska försöka göra slutsatser som riksdagen sedan ska fatta beslut om i december. När jag läser den utredning som Kammarkollegiet har skrivit blir jag verkligen brydd. Så många felaktiga siffror, så mycket felaktig fakta i en och samma rapport. Jag hoppas verkligen inte att denna rapport ska ligga till grund för ett beslut till stor region, då blir jag förskräckt. Jag är tacksam över alla kommentarer när det gäller en stor region och det är en ännu mer engagerande fråga ju längre norrut man kommer. Jag ser en framtid utan en stor region där vi behåller den demokrati vi har, där vi har förhållandevis  nära kontakt mellan väljare och beslutsfattare. Jag tycker inte vi ska lägga en massa skattepengar på dyr organisation, krånglig logistik och stora otympliga verksamheter. Det är en framtid för vårt inland jag vill se där vi kan utveckla Lycksele och inlandet istället för att nedrusta och centralisera.

 

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.