Lycklig i Lycksele!

 

Rubriken i dagens VF är uppmuntrande. Lyckans Lycksele! Vi har hört det tidigare, Lucky Lycksele hette det när vi var med i filmen Utanför din dörr! Det är viktigt med positiva signaler från Lycksele och det är än viktigare att vi använder signalerna på rätt sätt.  Vi har en tuff situation på arbetsmarknaden i Lycksele, vilket inte är unikt för vår kommun. Jag funderar över hur vår kommunledning använder sig av de företag som finns i vår kommun?, Kan man dra växlar av positiva signaler och sprida dessa vidare för ökad företagsamhet?  Vi står inför ständiga nedskärningar inom sjukvården och flera företag har flyttat från orten. Jag hade önskat att fler Lycksele bor vill engagera sig i vår överlevnad och ville visa utåt att vi inte vill vara med om nedläggning av Lycksele och inlandet. Vi har fått en ny stor kläd butik i Lycksele och det är positivt, vi behöver fler som vill satsa på Lycksele, fler som jobbar för att behålla en bra och nära service för att få fler som väljer att bo kvar i Lycksele. Jag har sagt det tidigare och säger det igen jag har valt att bo i Lycksele och jobbar för att vi ska bli fler som gör som jag!
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)
 

En kommentar

  1. Hilding Persson

    Har följt den debatt som finns angående Lycksele i Vk, komentarerna på de artiklar som skrivs om Lycksele.
    Vad jag slås av är den råa ton som komentatorerna använder, negativismen och uppgivenheten.
    Sverige är fortfarande en demokrati, vi har fortfarande rätt att välja de personer som ska styra land, landsting och komuner. Styret är demokratiskt valt.
    Vi väljare har valt sittande komunalfullmäktige. Politikerna speglar valmanskårens vilja. Detta kan ändras till nästa val.
    Skulle vara roligt om man la lite tid och kraft på att istället söka möjligheterna i dessa tider av kris i världen och i synnerhet Lycksele.
    Jag hoppas den kraft folk lägger på dessa komentarer, som inte leder någonvart, kan vändas och i stället hjälpa våra folkvalda med den ibland övermäktiga uppgift man tagit på sig.
    En politiker med själbevarelse drift och sunt förnuft, han/hon lyssnar på sin valmanskår.
    Konkreta förslag, ideér och tankar som jag är helt övertygad om finns, kommer våra folkvalda att ta emot med öppna armar.
    Så hjälp era politiker så kommer detta att gå som en dans att reda ut problemen. Vänd det negativa till positivism och ett stort Jävlar anamma.

    Vi kan i Lycksele!!

    Med detta håller jag med bloggaren till hundra procent

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.