Jämställdhet är en fråga om frihet!

 

Trots uttalade jämställdhetsambitioner från vänsterhåll under många års tid har Sverige en av världens mest könssegregerade arbetsmarknader. Kvinnor arbetar typiskt sätt inom välfärdssektorn där konkurrens saknas, medan män oftare arbetar inom den privata sektorn där fler alternativ ryms.
Det är viktigt att även kvinnor som arbetar inom vården, omsorgen och skolan får fler arbetsgivare att välja bland. Fler arbetsgivare stimulerar konkurrens och ger bättre villkor för såväl personal som brukare. Mångfald är bättre och skapar en sund konkurrens
Hur jämställdhetspolitiken bäst utformas är en fråga där människosyn och ideologier får betydelse. Vänsterns jämställdhetspolitik har hittills varit en "plåster på såren politik" där bidrag har prioriterats före en bättre grundstruktur på arbetsmarknaden, inte minst när det gäller möjligheter och löneutveckling för kvinnor. Moderaterna  är medvetna om att man ännu inte har nått alla de mål som  har satts upp, men  anser att inkomstskillnader utjämnas bäst genom en god arbetsmarknadspolitik som bygger på egna möjligheter i stället för på bidrag.
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.