Landstinget är spretigt!

 

Orden besparing och neddragning har varit ett ständigt mantra de senaste 20 åren jag arbetat inom sjukvården. Det har ständigt legat ett nedläggningshot över Lycksele och känslan av att leva på nåder är genomgående. Att ständigt leva under en sådan press och hotbild är inte positivt för utveckling, för engagemang och för att få en bra arbetsmiljö. Vi kan aldrig och ska inte jämföra Lycksele lasarett med Universitetssjukhuset i Umeå, Vi är beroende av ett väl fungerande universitetssjukhus med spetskompetens. Däremot ska vi se Lycksele som ett komplement och en resurs till vårt universitetssjukhus . Just nu ligger ett tufft beting på oss i Lycksele att hjälpa både Umeå och Skellefteå med deras operationsköer. Lycksele måste klara av att beta av sin egen kö samtidigt för att försöka överleva inför nästa års budget.  Det är en tuff uppgift och innebär stor arbetsbörda på alla inblandade.  Vad jag eftersträvar är en mer långsiktig strategi där det finns en plan och en tanke bakom hur man ska bedriva verksamhet. Just nu har landstinget en spretig organisation med dålig styrning och en otroligt dålig efterföljsamhet.
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.