(s) är med på (M) tåget!

 

Under Socialdemokraternas tid i regeringen ökade sjukskrivningarna kraftigt. För att förbättra statistiken förde man över 140 personer om dagen till förtidspension och ett permanent utanförskap. Samtidigt som vi hade en av världens friskaste befolkningar, hade vi världens mest sjukskrivna och förtidspensionerade folk. En helt orimlig situation. Den reformering av sjukförsäkringen som moderaterna nu genomför ersätter de långa, passiva sjukskrivningarna med tidiga aktiva rehabiliteringsinsatser. Rehabiliteringsgarantin som träder i kraft från årsskiftet inriktar sig på de två stora diagnosgrupperna, problem med rörelseorganen och lättare och medelsvåra psykiska sjuk­domar, vilka tillsammans omfattar två tredjedelar av de sjukskrivna.  Socialdemokraterna har tidigare motsatt sig våra reformer, men nu visar det sig, efter att de presenterade sin skuggbudget, att de kommit till insikt om att vi slagit in på rätt väg. Social­demokraterna accepterar nu den införda rehabiliteringskedjan och rehabiliteringsgarantin, spännande utveckling!
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.