Hela inlandet står upp för Öronkliniken!

 

Aktionsgruppen Lycksele Upproret som har som mål att Öron-Näsa-Hals Kliniken i Lycksele ska fortsätta sin verksamhet har fått ett otroligt gensvar. Jag blir imponerad över hur engagerad hela inlandets befolkning  är att ”slåss” får sin service och för sitt lasarett i Lycksele. Aktionsgruppen har fått både VK och VF att uppmärksamma vad som händer i landstinget och hur gruppen arbetar. I går blev jag intervjuad i Radio Västerbotten för att berätta om aktionsgruppens arbete för att rädda öron kliniken. Det finns namnlistor för Öronkliniken ute överallt och det är mängder av namnunderskrifter på dessa listor. Namnlistorna finns spridda över hela inlandet.  Den styrande majoriteten i landstinget svettas just nu över hela inlandets krav på att bevara öronklinken. Jag tycker  det är rätt att ifrågasätta förslag från verksamheten när det inte kommer att ge besparingar utan tvärtom kommer att öka kostnaderna. Här måste också den styrande majoriteten visa vem som bestämmer och fatta rätt beslut.
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Mats i Lycksele (vill skriva på) (2009-10-31 14:52)
    Alla företag och butiker i Lycksele kommun har fått listor, alla sjukstugor i inlandet har fått listor, alla hörselvårds föreningar har fått listor att lägga ut i sin egen hemkommun. Vi kommer att stå på torget i Lycksele måndag den 2 nov kl 15.30 med listor

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.